Vanaf welke leeftijd mag je starten bij de kleuters?

antwoord: 

Het criterium voor de kleuters om te mogen starten in onze turnclub is dat ze zelfstandig moeten kunnen functioneren in de groep. Sommige kinderen kunnen dit reeds op 3 jarige leeftijd, bij andere kinderen komt deze zelfstandigheid wat later. Het belangrijkste is dat ze in een groep kunnen functioneren en gezag van de leiding aanvaarden zodat het kind niet individueel moet begeleid worden.

 

Onze ervaring leert ons dat kinderen beter eerst enkele weken gewoon zijn aan het schoolgebeuren alvorens te starten met het turnen. Maw, starten met school en tegelijk starten met turnen is meestal vermoeiend en lastig voor de kinderen.

 

Kom gerust eens proberen tijdens een van onze turnlessen (de eerste les is gratis om eens te proberen). In geval van twijfel spreek je best eens met de leiding.

 

Opgelet, ouders mogen niet in de turnzaal, dus dit kan misschien in het begin wel wat moeilijk zijn voor uw kind. We kunnen echter geen uitzonderingen maken en vragen dan ook vertrouwen in onze leiding voor de goede opvang van uw kind. De ouders kunnen in de inkomhal blijven kijken indien gewenst of kunnen ook boven in de kijkruimte de hele les mee volgen.